Home De Avalon Pagina's Grotten in Belgie The Avalon Pages Caving in Belgium

Custom Search
 


Ecological Chemistry:


Caving & Climbing gear:

Outdoor and Innovation

Gemeente Edegem:

 
SDWorx:


Omhoog/Upt

Hotnews Welkom bij Avalon! Wat doen wij? Jaaroverzichten Jaar tot Jaar Straffe verhalen Europese grotten Onze ontdekkingen Grotbescherming Techniek Software Memoires holenmens Explo's Anialarra Fotogalerijen Artikels & Docs De Avalon Flash Video Zone

VAN JAAR TOT JAAR
1997...


Back Omhoog/Up Next

CLUBLEVEN: een hyperactief jaar.
- 100 activiteiten in België, 21 in het buitenland. Da's een gemiddelde van 2,3 per weekend!

BELGIEWoorden schieten te kort: de mega-ontdekking van Bois de Waerimont
- Den Emotions haalt de 2 km. Topduiker Luc Funcken passeert de eindsifon: de grot loopt er verder!


- In de Dellieux verleggen we op de goede plek enkele blokken: de ontdekking van een 615 m lang en 80 m diep hyper-complex gangenstelsel is het resultaat: Réseau de la Topo Foutue. Het Systeem Weron-Dellieux bereikt hierdoor de 3,6 km lengte.


- In de Chawresse worden talloze weekends besteed aan "den Bolero", die 30 m extra oplevert.


- We starten een samenwerking met 2 leden van Persephone in de Grotte du Bois de Waerimont. De voorlaatste dag van het jaar, ontdekken we er honderden meters prachtige gangen en zalen: de "Réseau de l'Euphorie 2".

BUITENLAND
In gesprek met een speleo-monument: André Lachambre- Onvergetelijke 10-daagse in de Pyreneeën, met o.m. een bezoek aan Frankrijks mooiste grot: de 32 km lange "Réseau Lachambre". We beklimmen er tevens de Mont Canigou (2784 m).


- Grotten in de Doubs (o.m. Montaigu, -385 m). 10-daagse in de Herault (o.m. Aven du Grelot en Garrel).


Eerste kennismaking met de lapiaz van Anialarra (PSM) - Groot verlof in het Massief van Pierre-St-Martin: voor het eerst gaan we 3 weken in het buitenland exploreren. We hernemen het 711 m diepe Systeem van Anialarra (Pozo Estella), doen wat première in de Gouffre Gaspi (-285m), en vinden een nieuwe grot met een reusachtige put: de AN506. Wordt vervolgd in 1998.

DIVERSE
-Clublid Guy Van Rentergem knutselt een miniatuur videocamera in elkaar waarmee kleine gaatjes eerst kunnen worden onderzocht alvorens er met de zware middelen in te vliegen.


- De Internet-site van SC Avalon ziet het licht en mag zich verheugen in een permanente belangstelling. Ze biedt meer dan 150 blz aan informatie.

 
Contacteer/contact us:  SC Avalon vzw
Privacy beleid: Wij maken gebruik van externe advertentiebedrijven om advertenties weer te geven wanneer u onze website bezoekt. Deze bedrijven gebruiken mogelijk informatie (niet uw naam, adres, e-mailadres of telefoonnummer) over uw bezoek aan deze of aan andere websites om advertenties weer te geven over goederen en services waarin u wellicht geïnteresseerd bent. Als u hierover meer informatie wenst of als u wilt voorkomen dat deze bedrijven deze informatie gebruiken, klikt u op deze link: http://www.google.nl/privacy_ads.html