Home De Avalon Pagina's Grotten in Belgie The Avalon Pages Caving in Belgium

Custom Search
 


Ecological Chemistry:


Caving & Climbing gear:

Outdoor and Innovation

Gemeente Edegem:

 
SDWorx:


Omhoog/Upt

Hotnews Welkom bij Avalon! Wat doen wij? Jaaroverzichten Jaar tot Jaar Straffe verhalen Europese grotten Onze ontdekkingen Grotbescherming Techniek Software Memoires holenmens Explo's Anialarra Fotogalerijen Artikels & Docs De Avalon Flash Video Zone

VAN JAAR TOT JAAR
1999...


Back Omhoog/Up Next

CLUBLEVEN
Niets speciaals te melden;  gemiddeld 2 activiteiten per weekend, geen geldzorgen, genoeg leden...

BELGIE
Salle des Dames in de Réseau du Printemps- En weeral was het al Bois de Waerimont wat de klok sloeg. We ontdekten daar immers in het voorjaar een enorm vervolg, Réseau du Printemps, dat na 30 slopende tochten meer dan 1800 meter lengte telde!   De verafstgelegen delen van dit zeer complexe gangenstelsel lagen zo ver dat tochten er gemiddeld 10 uur duurden. 

- Maar er werd uiteraard nog veel in andere Belgische grotten gedaan ook.  Zo o.m. in de Chawresse waar we aan de nieuwe topo bleven doorwerken., maar ook in de Grotte des Emotions aan het "Zwijnegat" nabij de eindsifon. 

- Vermeldenswaard: een stel hete Avalonners deed de allereerste heen-en-weer traversee Weron-Dellieux (in 7 uur); en tot op heden is dit beulswerk door niemand meer herhaald geworden. 

BUITENLAND
De ingang van Pozo Ibarra- Qua exploratie alweer een ontdekking van Formaat op het massief van Anialarra: we ontdekten de Pozo Ibarra, die we op -347m diepte konden verbinden met het Systeem van Anialarra en die dus een 4de ingang vormt. Ook deze grot telt een gigantische put van 222m diep!

- Klassiek grotten deden we ook. Obligate weekends in de Doubs, maar ook een paar zware kleppers...  In de Vaucluse deden we de Trou Souffleur, 600m diep, in een blitz-tijd.  Een stel Avalonners deed de eveneens 600m diepe Couey Lotge op het massief van de Pierre-St-Martin. 

 

Contacteer/contact us:  SC Avalon vzw
Privacy beleid: Wij maken gebruik van externe advertentiebedrijven om advertenties weer te geven wanneer u onze website bezoekt. Deze bedrijven gebruiken mogelijk informatie (niet uw naam, adres, e-mailadres of telefoonnummer) over uw bezoek aan deze of aan andere websites om advertenties weer te geven over goederen en services waarin u wellicht geïnteresseerd bent. Als u hierover meer informatie wenst of als u wilt voorkomen dat deze bedrijven deze informatie gebruiken, klikt u op deze link: http://www.google.nl/privacy_ads.html